City guide Zwolle

Wat is Zwolle een leuke stad! Een gezellig, compact centrum, aardige mensen, leuke conceptstores en restaurantjes. Do I need to say more? Ik heb een aantal favoriete hotspots verzameld in deze city guide.


Zwolle ligt niet naast de deur en dat maakte het dat ik er nog nooit was geweest. Voor Viva la Vintage moest ik er onlangs zijn om een order af te leveren en samen met Steven besloten we het centrum in te gaan. Gewapend met de cityguide van Miss Lipgloss en een recentere die onlangs op Styleguide.nl verscheen, gingen we op pad.

Er is een blog dat ik al jaren trouw volg en elke dag bekijk. Dat is de beautyblog Miss Lipgloss van Cynthia. In haar wekelijkse Sneak peek’s komen vaak foto’s van Zwolle voorbij en ooit schreef ze er een city guide over. Hierdoor raakte ik geïnspireerd en was ik erg benieuwd geworden naar Zwolle.
De reis van Eindhoven naar Zwolle alleen al was geen straf. Het had ’s nachts flink gevroren en een ochtendzonnetje kleurde het uitzicht. Je rijdt zowat over de Veluwe heen en daar was ik nog nooit geweest. Wat een mooi stukje Nederland is dat!

P1060315 2

Moonloft

Moonloft is een klein, schattig winkeltje waar zowel dameskleding als woonaccessoires te koop zijn. Alleen het pand is al prachtig en als winkelinrichting worden vintage meubels gebruikt. Wat een leuke spullen!

P1060313 2

Pistache

Deze conceptstore zit er nog niet zo lang en je kunt er naast shoppen ook koffie drinken en je haar laten knippen. Ik spotte er de producten van Paper Fuel en byBean. Ik volg ze allebei op Instagram en leuk om de producten in het echt te bewonderen. Uiteraard ging er iets mee naar huis!

P1060312 foto-15

Loft

In lifestylewinkel Loft zou ik uren rond kunnen lopen. In elk hoekje is wel iets te zien. Van dameskleding tot aan de mooiste woonaccessoires en van cadeauartikelen tot inspirerende kookboeken. Ik word blij van al deze mooie spullen!

P1060307

Waanders

Lunchen deden we bij Waanders In de Broeren. Dit zit gevestigd in de Broerenkerk en is een boekwinkel waar je daarnaast ook heerlijk kunt lunchen.

P1060320 2 P1060327 kopie P1060332

Ingeburgerd

We hadden geen zin om na zo’n lange dag nog uitgebreid uiteten te gaan, maar wilden wel nog even gezellig een hapje eten om de dag af te sluiten. Dat deden we bij Ingeburgerd. Er staan talloze soorten hamburgers op de kaart en ik ging voor de evita met Argentijnse chimichurrie en Steven voor de zatte groet met bacon en port salut.
In Eindhoven komen we graag bij De Burger en wellicht zijn we daar wat verwend geraakt, want de burgers van Ingeburgerd haalden het niet bij die van De Burger. Het werd geserveerd op een zacht broodje (een goede hamburger staat of valt met het broodje en ik geef toch echt de voorkeur aan een hard broodje) en de hamburger was vrij klein. Maar ik wil niet klagen hoor, want we hebben lekker gegeten en het is een erg leuke plek om te zitten!

Ik vind Zwolle echt een aanrader! Er zitten naast de welbekende grote winkelketens ook conceptstores en leuke boetiekjes. Het heeft een historisch centrum met prachtige authentieke gevels, grachten en het is hartstikke sfeervol. Ik kom hier zeker weten nog een keertje terug!

Tags:

  1. Linda

    7 maart 2016 om 09:26

    Wist helemaal niet dat Zwolle zo leuk was! Zeker de moeite waard voor een bezoekje, Steven was vast blij met de ingeburgerd eettent??

  2. Femke

    8 maart 2016 om 18:17

    Ja, Zwolle is echt een aanrader! En Steven was inderdaad blij dat we hamburgers gingen eten (hij had het zelf ook uitgezocht;)

Laat een reactie achter