De leukste markten van dit najaar

Het seizoen van de gezellige (buiten)markten loopt van april tot en met oktober. Dan wordt er elk weekend wel ergens een markt of braderie op een gezellig plein of in een wijk georganiseerd. In het najaar en de winter verhuizen de markten naar binnen en daar vind ik de sfeer eerlijk gezegd vaak toch minder gezellig dan buiten. Daar komt dit jaar verandering in, want het lijkt wel alsof de ene leuke (winter)markt na de andere wordt georganiseerd. Ook als je niet van een vintage (of rommel-) markt houdt! Ik zet de leukste markten van deze winter voor je op een rij.

FeelGood Market

De organisatie van de FeelGood Market komt deze winter in Eindhoven met een nieuw initiatief: FeelGood in the City en het Funky Food Festival. Beide markten worden georganiseerd in het centrum van Eindhoven in het VDMA-gebouw. Dit is een oude autogarage met een industriële uitstraling die zich perfect leent voor dit soort evenementen. FeelGood in the City vindt plaats van vrijdag 18 tot en met zondag 20 december en zal de uitstraling hebben die je van de traditionele FeelGood Markt bent gewend, maar dan in een kerstjasje. Zondag 20 december staan we met Viva la Vintage met een kraam vol vintage spullen op de markt!

FeelGood Market

 

Funky Food Festival

Het Funky Food Festival wordt ook in het VDMA-gebouw gehouden en is van vrijdag 11 tot en met zondag 13 december. Daar vind je naast vooral veel eten ook andere producten. Het zal dus een gezellige markt worden met food als hoofdthema, maar waar daarnaast ook van alles te zien en te beleven is.

Swan Market

De Swan Market heeft qua sfeer veel weg van de FeelGood Market. Het is een lifestyle markt waar creativiteit de boventoon voert en waar je handgemaakte sieraden en betaalbare kunst vindt, maar waar je ook kunt slagen voor interieurproducten en vintage vondsten. Uit de verschillende food trucks komt daarnaast de geur van het heerlijke eten je al tegemoet en meer heb je niet nodig voor een gezellig dagje uit, toch?

Voor wie dit weekend nog geen plannen heeft: aanstaande zondag 29 november vindt de Swan Market plaats in Rotterdam. De editie daarna is op zondag 13 december in Tilburg.

Swan market

 

Sissy-Boy Kerstmarkt 

Sissy-Boy organiseert 12 december alweer de vierde Sissy-Boy Kerstmarkt. Traditiegetrouw wordt deze in De Duif in Amsterdam gehouden. De Duif is een oude kerk aan de Prinsengracht die een en al historie uitademt en een adembenemende locatie is. Je vindt er onder andere fashion en accessoires, interieurartikelen, vintage finds (nee, Viva la Vintage staat er helaas niet!) en producten uit de daily collectie van Sissy-Boy. Ook aan de kleintjes is gedacht met kraampjes vol spulletjes voor de kids. Dit allemaal onder het genot van een heerlijk glas gluhwein en kerstmuziek die uit de speakers galmt. De Sissy-Boy Kerstmarkt is dus een ideale markt om in de kerstsfeer te komen!

Sissy-Boy Kerstmarkt

 

NeighbourFood Market

Iedere derde zondag van de maand wordt in de Westergasfabriek in Amsterdam de NeighbourFood Market georganiseerd. Een markt waar lekker eten en leuke producten centraal staan, maar waar je ook op zoek kunt naar vintage vondsten op de tweedehands markt.
Amsterdam ligt voor mij niet om de hoek en ik ben dan ook nog nooit op deze markt geweest. Tijdens mijn zoektocht naar de leukste markten voor dit najaar zag ik dat ze 13 december in Den Bosch staan! Jeuh dat is wel om de hoek!

NeighbourFood Market

 

Sunday Market

Ook eentje waar ik nog nooit ben geweest; de Sunday Market in Amsterdam. Deze wordt maandelijks georganiseerd. Ook hier vind je een selectie van uiteenlopende producten. Van interieur en vintage tot aan mode en sieraden. Maar wat dan erg leuk is om te benoemen is dat er betaalbare kunst te koop is en gevestigde namen en nieuw talent van onder andere de Rietveld Academie en de Design Academy. Zondag 29 november is een speciale sint editie en de daaropvolgende keer is zondag 6 december.

Sunday Market

De decembermaand is vaak al heel erg druk, maar mocht je een vrij weekend hebben dan zijn bovenstaande markten een bezoekje waard! Welke gaat in jouw agenda?

 

Tags:

 1. Linda

  27 november 2015 om 19:26

  Hej Fem,
  Wat een leuke markten! Bedankt voor de tip ik ga zeker in deze drukke decembermaand tijd vrij maken om zo’n leuke markt te bezoeken. Groetjes

 2. Femke

  29 november 2015 om 21:08

  Hej Linda! Bedankt voor je reactie. Leuk, ik ben benieuwd naar welke markten je toegaat!

Laat een reactie achter