Things to do in Valencia

Afgelopen zomer ging ik voor de vierde keer naar Valencia op vakantie. Deze Spaanse stad leent zich uitstekend voor een stedentrip, maar ook voor een wat langere (strand)vakantie is er genoeg te beleven. Ik zet de things to do in Valencia voor je op een rijtje.

Eerder schreef ik al over mijn favoriete restaurants in Valencia, dit artikel kun je hier teruglezen en nu geef ik je mijn to do tips voor Valencia.

Slenter door het stadscentrum

Valencia kent een oud, historisch stadscentrum en een nieuw, modern gedeelte (La Ciudad de las Artes y Ciencias). In het oude stadscentrum kun je uren rondlopen en verdwalen in de kleine straatjes. Echt verdwalen zul je niet snel, want het centrum is niet zo groot. Wandel door de smalle steegjes van Barrio del Carmen en op elke straathoek ontdek je weer iets verrassends. Van moderne boetiekjes tot een gezellig cafeetje en van een authentiek tapasbarretje tot een hip restaurant. Loop door tot aan Torres de Serranos waar je na het beklimmen van deze gotische toren wordt beloond met een indrukwekkend uitzicht over de stad.

Torres de Serranos - Be Blooming

 

Barrio del Carmen - Be Blooming

Huur een fiets

Valencia kent een compact stadscentrum en het meeste is op loopafstand te bezoeken, maar het is ook erg leuk om een fiets te huren en meer van de stad te zien. Anders dan in de meeste Spaanse steden heeft Valencia heuse fietspaden aangelegd en gebruiken ze zelf het vervoersmiddel maar al te graag. Fiets door de Jardines del Turia naar het nieuwe gedeelte La Ciudad de las Artes y Ciencias. Jardines del Turia was vroeger een rivier die dwars door Valencia liep. Nadat de stad voor de zoveelste keer onder water was gelopen, werd besloten de rivier droog te leggen. Het is nu een groot park geworden met voetbalvelden, tuinen, speelplaatsen en een operatheater. Dit park verbindt het oude en het nieuwe gedeelte met elkaar en hier komt de sportieve Valenciaan graag om te sporten en gezinnen om te picknicken. Maar ook worden er yogasessies gehouden en culturele bijeenkomsten gegeven. In de zomer vind je er traditioneel de kermis.

Fietsen - Be Blooming Turia - Be Blooming

Beklim de Kathedraal

Ik was dan al een paar keer eerder in Valencia geweest, maar nog nooit had ik het uitzicht van Valencia vanuit de Kathedraal gezien. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik niet eens wist dat dit kon! In feite kun je niet de Kathedraal beklimmen, maar beklim je de klokkentoren El Micalet. Op onze laatste vakantiedag besloten we dit aan het einde van de middag te gaan doen en jammer genoeg regende het een beetje, maar gelukkig was het ook niet meer zo heet, want het was me een klim! Maar liefst 207 traptreden moet je beklimmen, maar dat is het dubbel en dwars waard want het uitzicht is prachtig!

El Micalet - Be Blooming Valencia - Be Blooming Valencia - Be Blooming

La Ciudad de las Artes y Ciencias

Wanneer je bij La Ciudad de las Artes y Ciencias, ofwel de stad van de kunst en wetenschap, bent aangekomen kan het contrast met het historisch centrum niet groter zijn. Het zijn onwijs mooie gebouwen en het is alleen al een belevenis om er rond te lopen. Het heldere blauwe water in contrast met de witte muren doet bijna zeer aan je ogen en wanneer het ruim dertig graden is, zou je er het liefste even in willen springen om af te koelen. Wandel rustig rond en breng een bezoekje aan L’Oceanogràfic, het grootste aquarium van Europa.

Ciudad de las artes - Be Blooming

Shoppen

In het stadscentrum van Valencia in en rondom de straat Carrer de Don Juan de Austria vind je de welbekende winkels van onder andere H&M, Zara, Pull and Bear en Massimo Dutti, maar meer richting Mercado de Colón vind je de boetiekjes en conceptstores. Ook in de wijk Russafa vind je de wat onbekendere winkels. Dit zijn mijn favorieten:

Ese o ese - Be Blooming

Ese o Ese is een Spaanse modeketen met hippe, nonchalante en betaalbare dameskleding. Ik vind de stijl wat weg hebben van Maison Scotch, maar dan goedkoper.

Home
Een prachtige woonwinkel met een mix van meubels en woonaccessoires. De stijl van de producten is veelal te omschrijven als brocante, maar je vindt er ook moderne meubels. Voor een leuk cadeautje is Home ook een aanrader.

Simple
Deze woonwinkel zit in de oude wijk Barrio del Carmen en ontdekten we per toeval en je begrijpt natuurlijk wel dat ik meteen enthousiast was! Wat een leuke vintage spullen hebben ze daar, maar je vindt er ook nieuwe producten. De meeste wel geheel in vintage stijl.

Zoals je ziet heeft Valencia het allemaal: stad, strand, leuke restaurants, winkels en ontzettend veel te zien en te doen!

Tags:

  1. Leny beks

    3 oktober 2015 om 20:20

    hoi Femke wij gaan volgend jaar dus deze tips houd ik in gedachte. Nog goede en leuke hotels gezien daar?

  2. Femke

    6 oktober 2015 om 10:53

    Hoi Leny, leuk dat jullie volgend jaar gaan! Ik heb ook nog wel tips voor een hotel, die zal ik je doorsturen!

Laat een reactie achter