Vershal Het Veem

Na Rotterdam en Amsterdam heeft Eindhoven sinds kort ook een heuse markthal. Op Strijp-S in het voormalig Philips Veemgebouw is Vershal Het Veem geopend en ik ben gaan kijken. Van meer dan 200 soorten bier tot aan biologische wijn en koffie zonder opsmuk. En van pannenkoeken tot aan stoere broodjes en bonbons. Er is voor ieder wat wils!

Vershal Het Veem

Ik kom bijna dagelijks als ik naar mijn werk fiets langs Vershal Het Veem en had er al veel goede verhalen over gehoord. Daardoor was ik toch wel erg nieuwsgierig geworden en besloot ik maar eens een kijkje te gaan nemen. Het gebouw is een rijksmonument en behoorde tot het domein van Philips, net zoals de andere gebouwen op Strijp in Eindhoven. De buitenkant is veelal in tact gebleven en ook aan de binnenkant zijn de oude, industriële elementen zichtbaar aanwezig. Het gebouw krijgt daardoor een ruwe en stoere uitstraling en dat kan ik wel waarderen!

Vershal Het Veem

Bij Bierbrouwerij Het Veem brouwen ze zelf bier en kun je meer dan 200 verschillende soorten drinken. Het is dat ik niet van bier hou, maar hier zou ik anders best een paar uur door kunnen brengen. Wat een gave inrichting!

Pastryclub

Je kunt mij wakker maken voor gebak en dan het liefst iets met chocolade erin! Bij Pastryclub was de keuze reuze, maar we wilden nog gaan lunchen dus sloegen we dit lekkers (helaas) over.

Mannen van Deeg Mannen van Deeg

Bij de Mannen van Deeg kun je terecht voor natuurlijk, eerlijk brood. Het ziet er allemaal even lekker uit. Van de croissants tot aan de ciabatta en plaattaart, maar echt speciaal vind ik het niet. Het is ook meer om te kopen voor thuis dan om daar op te eten.

Koffie Keuten

Koffie Keuten is koffie zonder opsmuk.

Vershal Het Veem

Ik vind het concept (een overdekte markthal) super leuk, de ruimte erg mooi en de soort ‘kraampjes’ die er staan origineel, maar er hangt (nog) weinig sfeer. Bij slechts enkele eettentjes kun je ook gezellig zitten, maar bij het merendeel koop je iets en moet je het verderop waar zithoeken zijn gecreëerd opeten. Wij wilden gaan lunchen, maar hebben in Vershal Het Veem niets kunnen vinden om lekker en gezellig te gaan zitten. Het  brood van de Mannen van Deeg zag er heerlijk uit, maar was meer om thuis te beleggen en op te eten en zo was er ook nog een buitenlands winkeltje met onder andere olijven, brooddips, turkse pizza en een frikadel broodje (?), een kraampje met heerlijke Indonesische of Italiaanse maaltijden en ook voor oerhollandse kaas kun je bij Vershal Het Veem terecht, maar het is meer om af te halen dan daar gezellig te gaan eten. Dat vond ik wel een beetje tegenvallen, maar dit komt misschien ook doordat niet alle ruimtes bezet zijn. Ik zie zeker wel de potentie van de vershal en ben benieuwd hoe het er over een tijdje uitziet!

Ben jij al bij Vershal Het Veem geweest? Wat vond je ervan?

Tags:

  1. Linda

    18 november 2015 om 16:28

    Ik ben ook al bij de Vershal geweest, vooral de pepernoten waren erg lekker! Samen een keer een drankje daar doen en bij kletsen?

Laat een reactie achter