Viva la Vintage goes Viva la France!

Gisteren zijn we voor Viva la Vintage op inkoop geweest in Amiens in Noord-Frankrijk. Daar wordt twee keer per jaar la Grande Rèderie d’Amiens georganiseerd. Oftewel: één van de grootste antiek/brocantemarkt van Noord-Frankrijk die in maar liefst 51 straten van de binnenstad wordt gehouden. Een walhalla voor vintage liefhebbers!

Femke - Be Blooming

Yeah we zijn er! Na een rit van 3,5 uur komen we zondagochtend rond 8.15 uur in Amiens aan. Het is nog redelijk rustig in de straatjes en we gaan snel op pad.

Viva la Vintage

Viva la VintageWe zijn blij verrast bij het zien van al deze vintage meubels en woonaccessoires! Dit is onze eerste keer in Amiens en we wisten niet zo goed wat we konden verwachten, maar wat staan er veel mooie spullen!

Viva la VintageDe eerste buit is binnen!

Amiens

Amiens schijnt ook een leuke stad te zijn met veel bezienswaardigheden, pittoreske gevels en een mooie kathedraal. Ik moet eerlijk zeggen dat ik weinig van de stad heb gezien en niet op de gevels heb gelet. Ik had meer oog voor al dat moois dat op de grond lag haha. We kwamen deze mooie kerk tegen, maar of dat dé kathedraal is?! Het is in ieder geval een mooi plaatje zo met de optrekkende mist!

Viva la Vintage Viva la Vintage

De mist eerder deze ochtend is gelukkig opgelost en er schijnt een heerlijk zonnetje. We zijn klaar voor een nieuwe ronde!

Viva la Vintage Amiens Amiens Amiens Amiens

’s Avonds om 20.30 uur zijn we weer thuis. Ontzettend moe, maar heel erg blij. We hebben veel leuke vintage spullen kunnen kopen en hebben ook wel spijt van een paar dingen die we hebben laten liggen (zoals de ontzettend mooie Jieldé lamp, we konden de kraam helaas niet meer vinden…). Terwijl ik deze photo diary aan het maken ben, is Steven al bezig de vintage producten op de foto te zetten.
Volgende keer zijn we er weer bij!

Tags: