Update verbouwen: de keuken is bijna af!

Bijna vier maanden zijn Steven en ik al aan het klussen in ons nieuwe huis. Er is gesloopt en gebroken, maar ook al veel weer opgebouwd! De keuken staat en is bijna af. Benieuwd naar onze nieuwe IKEA Bodbyn keuken? Kijk dan snel verder!

ikea-bodbyn-keuken

Een grijze keuken, dat moest het worden. Met een groot, vrijstaand gasfornuis en veel werkruimte om te koken en te bakken. De oude keuken in het huis was een afgesloten ruimte en klein en dus kozen we ervoor om de muur tussen de keuken en woonkamer open te breken om zo een open keuken te creëren. Ook plaatsten we een spoeleiland waardoor je direct in verbinding staat met de woonkamer.
Maar oké, grijs dus. Dat was nog niet zo makkelijk te vinden. Het is namelijk geen populaire kleur meer in de keukenwereld. Bij de keukenzaken waar we zijn geweest was de keuze beperkt. Een hele tijd terug zag ik een afbeelding van de IKEA Bodbyn keuken op Pinterest voorbij komen en ik was op slag verliefd. Dit wordt ‘m. Fijne bijkomstigheid is dat Steven bij IKEA werkt (en ik heb gewerkt) en we veel ins en outs al weten.

femke-verbouwen-dichte-keukenZo zag de oorspronkelijke keuken eruit.

Bij IKEA gingen we aan de slag en tekenden we onze droomkeuken. We zijn daarbij ontzettend goed geholpen en het aankoopproces verliep vlot en vlekkeloos. Veel in het huis hebben we zelf gedaan, dus ook het plaatsen van de keuken. Bij IKEA is alles een bouwpakket, ook de keuken… Alle kastjes, lades, etc. moesten zelf in elkaar worden gezet. Na levering van de keuken zag onze woonkamer er dan ook zo uit:

IKEA keuken

En inmiddels is alles in elkaar gezet en gemonteerd en ziet het er zo uit:

IKEA Bodbyn

Het is dus een keuken van IKEA uit de Bodbyn serie. De handgreepjes in bras (of messing), het stenen aanrechtblad en de zwarte kraan komen ook van IKEA.

IKEA keuken

Het zwarte gasfornuis en de afzuigkap zijn van Smeg.

smeg-gasfornuisJa, de bescherming moet er nog vanaf en de gaspitten moeten er nog op 😉

Keuken IKEA

Eén ding was ook zeker: er zou een Portugese tegelvloer komen. Na veel soorten (en zaken) te hebben bekeken, vielen we als een blok voor deze:

Portugese tegelvloer

portugese-tegelvloerDe Portugese cementvloer komt van Floorz.

Op de achterwand zitten witte, vlakke metrotegels met een voeg in de kleur antraciet om het contrast te benadrukken.

Metrotegels

Zoals je ziet is de keuken nog niet helemaal af. Zo moeten de stopcontacten nog worden geplaatst, komt er een oude eiken plank tegen de wand naast de afzuigkap en komen er lampjes van Snoerboer boven het spoeleiland te hangen. Daar kun je zelf je eigen lamp samen stellen. Wij hebben gekozen voor een koperen fitting in combinatie met een antraciet strijkijzersnoer. Het lijkt een beetje op deze lamp:

snoerboerBron: Snoerboer

Ik ben benieuwd wat je van onze keuken vindt!

Tags: