Update verbouwen: raambekleding kiezen

De grootste keuzes voor het huis zijn gemaakt. De keuken en badkamer staan, de vloer op de eerste verdieping is gelegd en kleuren voor op de muur zijn ook bepaald. Nu kan bijna het leukste gedeelte van verbouwen beginnen: het inrichten en stylen. Maar soms ook het lastigste gedeelte. Hoe kies je bijvoorbeeld geschikte raambekleding?

gordijnen-karweiDe sfeer op deze foto met de plisségordijnen vind ik prachtig. Bron: Pinterest

Zoals je in een eerdere blog hebt kunnen lezen, zit ik midden in de verbouwing van ons nieuwe huis. Nu het huis bijna af en bewoonbaar is, ben ik op zoek naar geschikte raambekleding. Ik hou ervan om in de woonkamer de gordijnen dicht te kunnen trekken. Zodat de ruimte nog knusser en gezelliger wordt. In de slaapkamer zijn gordijnen een echte must, want zonder doe ik geen oog dicht. Maar naast dat het functioneel en praktisch is, moet het er ook wel een beetje leuk uitzien. Aan raambekleding wordt vaak als laatste gedacht terwijl het zo belangrijk is. Het geeft je huis uitstraling en sfeer én warmte bij koude dagen. Maar waar ga je voor?

slaapkamerAlles is geverfd en gelakt, het is gepoetst en het bed staat. Zelfs de lamp hangt al. Nu de gordijnen nog ophangen en de slaapkamer is bijna klaar!

In de slaapkamer hebben we gekozen voor lichtgrijze katoenen gordijnen met een fijne structuur en een verduisterende voeringstof. We hebben een lang smal raam en twee deuren naar het Frans balkon. Wellicht hangen we in de toekomst nog iets voor de balkondeuren, maar voor nu is het goed zo. Tot zover de keuze voor de raambekleding.

verbouwen woonkamer open keukenOp deze foto zie je de open keuken en grote schuifpui. Tussen de schuifpui en achterdeur komt het spoeleiland te staan. Deze foto is gemaakt nadat de stucadoors klaar waren. 

In de woonkamer hebben we aan de voorkant een groot raam waar ik graag gordijnen wil hangen. Aan de achterzijde hebben we een grote schuifpui die aan het spoeleiland van de open keuken grenst. Daar wordt het lastig om gordijnen neer te hangen, want waar laat je ze aan de keukenkant als ze open zijn? Ik ben heel erg fan van plisségordijnen en zou die heel graag voor de schuifpui en keukenramen willen hangen. Zo zag ik dat VELUX plisségordijnen heeft én zelfs ook verduisterend! Dat is misschien nog wel een idee voor in de toekomst in de slaapkamer.

plissegordijn

Wat vind jij van deze gordijnen? En voor welke keuze zou jij gaan? Ik ben erg benieuwd!

Dit artikel is in samenwerking met VELUX.

Tags:

 1. Mariëlle - ATB

  26 september 2016 om 20:54

  Wow, wat een licht krijgen jullie binnen! Ik vind schutters ook altijd erg mooi!

 2. Femke

  10 oktober 2016 om 11:12

  Ja, shutters zijn ook erg mooi!

 3. linda

  5 oktober 2016 om 15:01

  Mooie licht inval in jullie slaapkamer zeg! Ik ben ook helemaal fan van plisse gordijnen top down bottom up.
  M’n laatste gordijn heb ik gekocht bij de winkel die jullie vandaag gaan bezoeken! Zeer te spreken over de prijs kwaliteit verhouding. (Had ik eerder moeten weten dus misschien nog een tip voor jullie.) Succes met alle keuzes!

 4. Femke

  10 oktober 2016 om 11:12

  Dankjewel! We gaan eens rondkijken voor gordijnen. Nu het bijna af is dat de volgende stap 🙂

Laat een reactie achter