Update verbouwen: slopen en weer opbouwen

Dinsdag 21 juni kregen we de sleutel van ons nieuwe huis en startte het verbouwen. Ondertussen is er veel gebeurd! We gingen meteen aan de slag met slopen en zijn nu gelukkig al aangekomen in de fase waarin we dingen kunnen opbouwen. Benieuwd hoe ver we zijn en welke keuzes we hebben gemaakt?

Steven en Femke verbouwenJaaa, we hebben de sleutel! Wat waren we blij!

Eerst de voorfoto’s van de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamers.Femke verbouwen voorfoto woonkamer Femke verbouwen voorfoto woonkamer 2Femke verbouwen dichte keukenFemke verbouwen voorfoto badkamer Femke verbouwen voorfoto slaapkamer 4 Femke verbouwen voorfoto slaapkamer 3 Femke verbouwen voorfoto slaapkamer 2 Femke verbouwen voorfoto slaapkamer 1 Ja, je ziet het goed. We hebben maar liefst vier slaapkamers op de eerste verdieping!

Het huis wat we hebben gekocht is vrij gedateerd en toe aan modernisering. We hebben besloten het meteen goed aan te pakken en van binnen zowat het complete huis te strippen. De keuken en badkamer zijn niet onze smaak dus ook die pakken we meteen aan.

Femke verbouwen badkamer En de badkamer zag er na dag één zo uit…

Femke behang afscheuren Femke muur slopen

De eerste dagen bestonden vooral uit het weghalen van de keuken en badkamer, verwijderen van de vloerbedekking in de slaapkamers en op de zolder, behang aftrekken en de muur tussen de woonkamer en keuken uitslaan (een open keuken was een hele grote wens voor ons). En wat ging het snel de eerste paar dagen! We hadden ook ontzettend veel hulp en samen kun je bergen werk verzetten.

Femke verbouwen voorbereiding open keuken Femke verbouwen containerDe container kwam precies op tijd. En zat binnen no time ook vol.

Femke verbouwen open ruimte woonkamer

Toen de muur eruit werd gesloopt, was het pas echt een klushuis! Ook de tegels in de keuken moesten het ontgelden en werden eruit gebikt.

Steven verbouwen vloertegels keuken

Vanuit de hal was ook nog een deur naar de keuken en die hebben we dichtgemaakt.

Femke verbouwen muurtje metselen Femke verbouwen muur metselen Femke verbouwen open keuken

Twee weken later kwam de stucadoor en werden de muren en plafonds zowel beneden als boven mooi glad gemaakt. Wat een verschil!

Femke en Steven verbouwenJeuh de stucadoors kunnen beginnen!

Femke verbouwen gestuucte muren

Inmiddels is op de eerste verdieping de grootste veranderingen te zien. De vloer ligt erin (de keuze is gevallen op een lichte wit eiken PVC vloer), kozijnen en deuren zijn gelakt (spierwit, het doet haast zeer aan je ogen) én de badkamer begint steeds meer vorm te krijgen.

Femke verbouwen PVC vloer leggen Femke verbouwen PVC vloer

Steven heeft met hulp de badkamer betegeld en wat is het mooi geworden! De Hexagon tegels tegen de wand waren een hels karwei, maar het resultaat mag er zijn! Nu is het wachten op het wastafelmeubel (we laten een zwart frame maken waar een witte keramieke wasbak op komt) en het plaatsen van de douchewand. En dan is de badkamer vrijwel klaar.

Femke Hexagon tegels badkamer Femke Hexagon tegels badkamer resultaat Femke tegels badkamer Femke verbouwen badkamer eerste resultaat

Op de eerste verdieping moeten de verwarmingen nog een likje verf (of twee) krijgen en moet ik alles een goede poetsbeurt geven en dan kan het inrichten en stylen beginnen.

In de woonkamer en keuken duurt het iets langer. We moeten in de keuken namelijk de riolering vervangen en in verband met de bouwvak moeten we nog even geduld hebben. Ook komen we net een paar pakken van de Portugese cementtegels tekort en is de zaak pas 1 september weer open.
Máár als dit de tegenvallers zijn, dan mogen we in onze handjes knijpen!

In de volgende blog neem ik je mee met het verbouwen van de keuken. Alvast een voorproefje van de Portugese tegelvloer:

Femke verbouwen Portugese tegelvloer

Nu al super blij met het resultaat!

Wat vind jij van het resultaat tot nu toe en de keuzes die we hebben gemaakt?

Tags: