Update verbouwen: we wonen er!

Hoera! Eindelijk wonen we in ons nieuwe huis! Na weken (wat zeg ik: maanden) van klussen, is het huis bewoonbaar. Inmiddels wonen we er al een paar weken en wordt het huis steeds meer af en van ons.


Ik moest even mijn vorige blogs met updates van het verbouwen erbij pakken om te kijken hoe ver we toen waren. Toen waren we net klaar met de keuken. Inmiddels is er alweer een hoop veranderd en zijn er meer ruimtes in het huis klaar.
Na maanden van slopen, stof ruimen, opbouwen, verven (ik was chef schilder en oh wat een werk was dat! We hebben alle muren, raam- en deurkozijnen, deuren, trappenhal (zelfs de kelder!) voorzien van een nieuwe frisse laag lak) begon halverwege november het leukste gedeelte van de verbouwing: het inrichten en aankleden van het huis.

Bijna al onze oude meubels hebben we verkocht en naast een heel nieuw huis hebben we ook dus ook praktisch een nieuwe inboedel! Natuurlijk, de groene buffetkast en het vintage bureau gingen mee.

Vintage bureau Vintage groene buffetkast

De eikenhouten vloer in de woonkamer is opgeschuurd en gelakt in een lichtgrijze kleur. Dit hebben we vanwege tijdnood door een vakman laten doen. Dezelfde kleur zit op de wand achter de tv. Dit geeft de woonkamer meteen een andere uitstraling. Het oogt nu veel ruimer en frisser!

eiken vloer gelakt

Op de wand achter de bank prijkt de kleur Denim Drift van Flexa. In combinatie met de bruine leren bank is het erg sfeervol en warm.

ixxi flowers denim drift

Om de schouw te benadrukken en eruit te laten springen, hebben we deze een donkergrijze kleur gegeven. Ik denk dat ik dit het meest spannend vond om te verven! Maar wat is het resultaat mooi geworden. En als het niet was bevallen, had ik er gewoon een andere kleur overheen gedaan.

Donkere schouw

Waar ik ook een paar slapeloze nachten van heb gehad, is de trapbekleding. In de eerste dagen van het verbouwen hebben we direct het oude donkerbruine tapijt ervan afgetrokken en op de container gegooid. Het plan was om de lijmresten te verwijderen, de trap goed te schuren en wit te lakken. Het begon al met het verwijderen van de lijmresten. Ik denk dat Steven en mijn ouders dagen bezig zijn geweest om dit eraf te krijgen, maar het gewenste resultaat bleef uit. Van de twee trappen waren pas enkele tredes schoon. We zijn in de weer geweest met een chemische lijmverwijderaar, hebben overwogen om er cola overheen te gieten (dat idee kon ik gelukkig nog net tegenhouden. De trap boven de kelder is niet helemaal dicht en ik zag het al helemaal voor me dat de net getexte muren vol met plakkerige, bruine strepen kwam te zitten), maar hoe verder de verbouwing vorderde de trap konden we niet afronden. Toen ik op Instagram een foto van de trap van Lydia van b_leef zag, was ik meteen verkocht. Wow is dit tapijt? Zo kan het ook! Steven was niet direct enthousiast, maar stond er wel voor open. We hebben een aantal voorbeelden bekeken en staaltjes mee naar huis genomen, maar uiteindelijk zijn we bij de eerste keuze gebleven. Ik zal in een aparte blog meer over ons trappenhal vertellen.

Trappenhal Desso & Ex tapijt

De badkamer in inmiddels ook helemaal af en zijn we super blij mee. In een volgende blog zal ik ook de badkamer uitlichten. Voor nu alvast een foto van het resultaat.

badkamer

En nu?

In een eigen huis ben je nooit klaar. Dit hoorden we maar al te vaak en van te voren konden we ons er niet zoveel bij voorstellen. Maar het is waar. We hebben nog zoveel wensen en ideeën. Maar het hoeft niet allemaal meteen gerealiseerd te worden. Zo willen we op de korte termijn de toilet beneden aanpakken (dat heeft prioriteit, want het is nu een leeg hok waar Steven nog druk bezig is met stucen) en komen er plisségordijnen voor het voorraam in de woonkamer. De rest zien we wel. De tuin kan een flinke snoei- en opfrisbeurt gebruiken, zo zijn de kozijnen aan de buitenkant ook toe aan een nieuwe laag verf, is het op de zolder nog een chaos van maanden verbouwen en moeten we deze nog opknappen (gelukkig kan ik de ruimte met een deur afsluiten en kom ik er niet vaker dan nodig).

Groene muur krijtverf

Oh en we willen ook de slaapkamer gaan restylen. We kunnen niet wennen aan de groene kleur op de muur en gaan terug naar okergoud. Lekker zonnig en vrolijk! In het appartement hadden we de kleur Retrovibe in de slaapkamer op de muur en dat vind ik zo’n mooie kleur. Dus weg met het groen, wiens idee was dat eigenlijk…?
Ook gaan we de slaapkamer aankleden met posters of plankjes achter het bed, nachtlampjes en meer accessoires om het wat sfeervoller te maken.

Nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden

We hadden nooit verwacht en durven hopen dat het zo mooi zou worden. Iedere dag kijk ik nog vol verbazing rond. Is dit echt ons huis?! Het is helemaal ons eigen huis geworden met keuzes waar we dubbel en dwars achter staan.
Ik had ook nooit gedacht dat ik het klussen zo leuk zou vinden. Er waren dagen bij waarop ik het even niet meer zag zitten (deze zijn gelukkig op één hand te tellen), maar tijdens de overige dagen sprong ik ’s ochtends vroeg vol enthousiasme mijn bed uit om er weer een dag tegen aan te gaan. In mijn oude kloffie vol verfspatten – ik heb de gewoonte ontwikkeld om mijn handen vol verf aan mijn broek af te smeren – en haren in een staart aan de slag. De besmeerde boterhammen, een vette koek als tussendoortje en thee uit de thermoskan of reiswaterkoker gingen standaard mee. Gelukkig hadden we veel dagen met mooi weer en konden we buiten aan de geïmproviseerde tafel van een deur en schragen eten. Vond ik de eerste dagen nog alles vies (na het grondig schoonmaken van de oude toilet maakte ik er pas gebruik van), was daar na een maand niets meer van over. Een echte bouwvakker klusvrouw!

femke-klussen

Is de verbouwing me tegengevallen? Nee, ik zou het direct weer doen. We hadden dan ook het geluk dat we ontzettend veel hulp hebben gekregen en ik op mijn ouders kon terugvallen. Daarbij gingen we er vrij blanco in en hadden we totaal geen idee van verbouwen. En soms is dat achteraf maar beter ook!

Tags:

 1. Rachel Kromdijk

  9 januari 2017 om 14:49

  Wel fijn als je hulp krijgt en wat ziet alles er goed uit !

 2. Marlous

  9 januari 2017 om 19:26

  Oh wat lijkt me dit een heerlijk moment! Sowieso ook heerlijk om gelijk helemaal opnieuw – mét nieuwe inboedel! – te starten. Vind vooral het bureautje en de ixxi erg gaaf. Vind ook al die verschillende kleuren op de muur heel erg mooi, zijn kleurtjes die ik ook uit zou kiezen (maar dat bij de trap had ik nog niet bedacht, dus leuk idee!). Heel veel woonplezier 🙂

 3. Riet Dobbe

  9 januari 2017 om 21:35

  Wat is het super mooi geworden, en wat hebben we geklust maar met veel plezier, we zagen het steeds mooier worden.
  Dat jullie er lang en gelukkig mogen wonen.

 4. Linda

  10 januari 2017 om 10:55

  Wauw Fem en Steven, wat mag het eindresultaat er wezen! Ik weet nog goed hoe jullie huis er de 1ste keer eruit zag, wat een verschil. Wat hebben jullie hard gewerkt, knap dat jullie met z’n 2tjes dit hebben aangepakt! Nu lekker samen er jaren van gaan genieten.
  Leuk om via deze manier terug te blikken. Liefs Linda

 5. Roos

  12 januari 2017 om 16:02

  Het ziet er erg mooi uit! Ik ben vooral gek op jullie bank, heel leuk!

 6. Femke

  12 januari 2017 om 16:45

  Dankjewel! Ja, de bank is prachtig he!

Laat een reactie achter