Wonen: de badkamer

De badkamer in ons nieuwe huis was op zich nog prima, zij het een beetje vies en niet onze smaak, maar van alle gemakken voorzien. Tijdens de verbouwing hebben we zowat het hele huis gestript en besloten we ook maar meteen de badkamer mee te nemen en aan te pakken. Een lichte, warme badkamer is het resultaat. Kijk je mee?

badkamer

Dit is het resultaat. Maar eerst terug naar hoe het eerst was!

Femke verbouwen voorfoto badkamer

De oude badkamer had een opvallend en aanwezig wastafelmeubel, crèmekleurige en terracotta tegels en een schrootjes plafond. Alles ging eruit!

Femke verbouwen badkamer

De tegels hebben we laten zitten en hieroverheen hebben we nieuwe tegels geplaatst. Op de grond grote grijze tegels van 60 x 60 cm, tegen de wand rechthoekige, matte witte tegels van 60 x 30 cm en op de andere wand witte Hexagon tegels!

femke hexagon tegels badkamer femke hexagon tegels badkamer-resultaat hexagon tegels badkamer

De blikvangers van de badkamer! Het betegelen heeft Steven met hulp gedaan.

tegels-badkamer droombadkamer-hexagon-tegels

Een foto op Pinterest gaf inspiratie voor het wastafelmeubel. Na uren zoeken op internet kon ik geen wastafelmeubel vinden wat ook maar een beetje bij onze wensen in de buurt kwam. Totdat we ineens beseften dat de vader van Steven het metalen frame kan maken! We hebben zelf een ontwerp gemaakt met het meubel van Charlotte Wierink als voorbeeld (lang leve social media!). Het meubel is gemaakt van roestvrijstaal en daarna matzwart gepoedercoat.

zwart stalen wastafelmeubel

De keramieke wasbak is van Laufen en de zwarte kranen zijn van Haceka. Onder op het meubel ligt een berkenhouten plank. Dit geeft het strakke meubel wat meer warmte en sfeer én zorgt voor lekker veel opbergruimte!

badkamer zwarte kranen

De spiegel met planchet is van vtwonen uit de Groove collectie.

badkamer

En dit is het resultaat!
Ook hebben we rechts (niet op de foto) een hoge kast in eikenlook hangen voor nog meer opbergruimte. We hebben bewust gekozen voor een houten kast om de badkamer geen kille uitstraling te geven.
De badkamer is heerlijk licht en fris en de Hexagon tegels zorgen voor een verrassend effect. We zijn er super blij mee!

Ik ben benieuwd wat je van onze badkamer vindt! Zou jij het aandurven om zo’n opvallende tegel te plaatsen?

Tags: