Wooninspiratie: keuken

In mijn vorige blog heb je wellicht al gelezen dat Steven en ik een huis hebben gekocht! We waren eigenlijk op zoek naar een jaren 30 huis, maar na talloze bezichtigingen hebben we die eis laten varen. Want we waren óók op zoek naar ruimte. Voor alle spullen van Viva la Vintage. Uiteindelijk zijn we gevallen voor een huis gebouwd in de jaren 70, maar mét oude elementen zoals kleine oranje tegeltjes in de hal en bakelieten deurklinken (yes!). We willen de oude sfeer van vroeger terug laten komen en ik ging op zoek naar inspiratie. Gelukkig bestaat er Pinterest! Want hoe creëer je een jaren 30 huis?

Ikea Bodbyn keukenBron: Valerie Aflalo

Wat maakt een jaren 30 huis nou eigenlijk zo populair? Wat wij zo mooi vinden aan deze huizen is bijvoorbeeld de zwart-wit granito vloer, glas-in-loodramen, erkers, en suite kamers en gekleurde wandtegeltjes in de hal. Gelukkig heeft ons nieuwe huis wel iets van vroeger: oranje vloertegeltjes in de hal en bakelieten klinken. Om deze stijl door te trekken, willen we een aantal elementen aan het huis toevoegen. Te beginnen met de keuken.

Grijze keuken

Een hele tijd terug viel ik op Pinterest voor deze grijze keuken. Het huis was nog niet eens aan de orde, maar snel sloeg ik de afbeelding op. Voor later. Later kwam sneller dan gedacht en toen we het huis hadden gezien (en de keuken niet onze smaak was), liet ik snel de grijze keuken aan Steven zien. Hij was gelukkig ook direct enthousiast en we gingen op pad. Voor de vorm bezochten we nog meer keukenboeren, maar uiteindelijk kwamen we toch bij deze Ikea grijze Bodbyn keuken uit. Ik hou van de landelijke uitstraling, de warme, grijze kleur, de vintage spoelbak en de messing handgreepjes. Het past allemaal. We kiezen voor een wit stenen werkblad met een subtiel patroon.

MetrotegelsBron: Apartment Therapy

Metrotegels

Ook de witte metrotegels tegen de achterwand vonden we allebei meteen mooi. Deze hebben we inmiddels gevonden. Want wat een keuze aan tegels is er zeg! We kiezen voor de platte, glanzende metrotegel omdat deze tegel subtiel aanwezig is, maar niet alle aandacht opeist. De voeg wordt dan ook grijs.

Portugese tegeltjes

Op de vloer willen we graag Portugese tegeltjes, in een grijs/groentint, leggen. Daar zijn we nog naar op zoek. We willen een vale tegel met een subtiele print. Een beetje zoals deze:

  Houten plankjesBron: Emily Johnston / Lonny

Ik wil graag bovenkastjes in de keuken, maar ik heb begrepen dat die niet meer ’in’ zijn. Ik denk alleen aan al mijn vintage bloemetjes servies dat ik ergens kwijt moet haha. Maar na het zien van foto’s van keukens zonder bovenkastjes ben ik ook om. Er komen (voorlopig) geen bovenkastjes, maar wel stoere houten planken. Zodat ik toch nog ruimte heb om wat accessoires neer te zetten. LampenBron: Poppytalk Verlichting voor in de keuken hebben we ook al uitgezocht. We willen namelijk zoiets gaan maken. Dit kwam ik tegen bij Anne van REMADE with love en ik vind het zo’n leuk idee!

Gelukkig weten we allebei goed wat we willen, maar we moeten we het alleen nog zien te vinden. Het liefst ook tegen een betaalbare prijs, want als je nergens naar hoeft te kijken, zijn de mogelijkheden oneindig. Steven wil (met hulp uiteraard) veel zelf gaan doen en dat scheelt ontzettend in de kosten. Ik ga me bezighouden met het leukste gedeelte: het inrichten. Ook daar heb ik al ideeën genoeg voor. Dat komt aan bod in een volgende blog.

Wat vind jij van deze keuken? Zou je voor deze stijl en kleur kiezen?

Tags:

  1. Linda

    11 mei 2016 om 09:16

    Hoi Fem,
    Ik weet zeker dat jullie huis er prachtig uit gaat zien!! Die metro tegels vind ik ook te gek. Ben benieuwd naar de messing kleur! (Ook erg tof lijkt me) succes met de zoektocht naar de tegels voor in de hal en alle andere leuke voorbereidingen! Groetjes Linda

Laat een reactie achter