Woontrend: marmer

In 2015 was marmer volop in interieurs aanwezig en ook in 2016 wordt deze trend voortgezet. Marmer heeft een stoere, maar ook een luxe uitstraling. Gecombineerd met pastelkleuren of met goud en kopergeel past het in elke interieurstijl.

Marmer Marmer is een steensoort en is er in verschillende kleuren. Zo heb je wit tot grijs marmer (dit is denk ik wel de bekendste soort), maar ook beige/bruin en zelf roze of rood marmer. Ik kende marmer vooral van de vintage theelichtjes en onderzetters (deze zijn weer helemaal terug!), maar je ziet steeds meer accessoires van marmer verschijnen.

Marmer Marmer

Niet alleen vind je marmer terug als woonaccessoires, maar ook in meubels. Zo zie ik steeds vaker marmer in de keuken opduiken als aanrechtblad. Prachtig vind ik dat! Deze keuken waarbij het aanrechtblad aan de zijkant doorloopt zou ik dolgraag willen hebben.

IKEA keuken - Be BloomingBron: Ikea

Ook dit bijzettafeltje van Zuiver met marmeren tafelblad vind ik super mooi en staat al een tijdje op mijn wishlist. Steven is echter niet zo’n fan van kleine tafeltjes als salontafel en ik heb hem helaas nog niet kunnen overtuigen.

zuiver-white-stone-bijzettafel-largeBron: Fonq.nl

Marmer is tijdloos én duurzaam, want het is slijtvast en gaat een leven lang mee. Hierdoor is het ook vrij prijzig. Een vriendin kwam met dé budget oplossing voor een marmer meubel in huis. Ze bekleedde het bovenblad van IKEA Besta kast met plakfolie in marmer print en het resultaat is prachtig! Met een kleine aanpassing heb je ineens een totaal ander en eigentijds wandmeubel in je huis. Dit plakfolie kocht ze bij Kwantum voor nog geen tien euro! Je kunt er natuurlijk ook andere meubels mee beplakken en deze zo een andere uitstraling geven.

Marmer Marmer

Ik krijg meteen zin om hiermee aan de slag te gaan en een meubel te restylen! Nu nog even op zoek naar iets in huis was ik kan beplakken. Heb jij iets van marmer in je huis staan?

Tags:

  1. Linda

    25 januari 2016 om 11:21

    Leuk marmer! Ik ben fan en voel me vereerd dat m’n tvmeubel wordt benoemd?

  2. Femke

    25 januari 2016 om 20:44

    Het tvmeubel is ook super gaaf geworden! Dankjewel voor de tip!

Laat een reactie achter