Dutch Design Week 2015: Mijn inspiratie foto’s

Het is weer Dutch Design Week in Eindhoven. Dat betekent een week die in het teken staat van design, technologie en innovatie. Op verschillende locaties in Eindhoven is ontzettend veel te zien en te doen en elk jaar neem ik wel even een kijkje bij de DDW-locaties. Dit jaar zijn er dat maar liefst 80 en het is me niet gelukt om deze allemaal te bezoeken in één dag. Ik bezocht Sectie-C en Strijp-S en in deze blog laat ik je foto’s zien van de designers die mij het meeste inspireren.

Voordat ik op pad ging, had ik eigenlijk nog geen ‘voorwerk’ gedaan. Ik had nog niets gelezen of gezien wat er over de Dutch Design Week werd geschreven en ging vrij blanco op pad. De eerste locatie was Sectie-C. Het was nog vrij vroeg en er was nog weinig te doen. Buiten stonden diverse foodtrucks en terrassen, maar het was er akelig stil en leeg. Binnen had het juist het voordeel dat je overal rustig kon kijken!

DDW2015 Sectie-C DDW 2015 Sectie-C Roxanne Flick DDW 2015

Tafeltje van Roxanne Flick gemaakt van staal, marmer, bamboe en kurk.

Salort Studio DDW 2015

Ontwerpen van Salort Studio.

Strijp-S

Op Strijp S bezoek ik elk jaar Yksi. Dit jaar staat daar een dertigtal vernieuwende projecten, presentaties en producten.

Heetman Patijn DDW 2015

Elbow Kandelaar van Heetman | Patijn.

Proplamp DDW 2015

Proplamp. Design by Margje Teeuwen & Erwin Zwiers.

Dock Four DDW 2015

‘Life is too short for boring walls’ is het thema van Dock Four. Door middel van zogenaamde style pads stel je zelf je eigen wand samen. Ik vind dit een super leuk idee! En check de vintage items als aankleding!

Petite Friture DDW 2015

Producten van het Franse designlabel Petite Friture.

Scorlewald DDW 2015 Scorlewald DDW 2015

Aan tafel met producten van Scorlewald en Studio Ro-Smit.

Studio Divers DDW 2015

Studio Divers by Margriet Foolen maakt functionele ontwerpen van leer, hout en kurk.

Tristan Frencken DDW 2015 Tristan Frencken DDW 2015

Ontwerper Tristan Frencken showt zijn nieuwe Bent-serie. Ik hou van deze stijl en kleurtjes!

Zoals je ziet, heb ik slechts een klein deel van de DDW gezien, maar genoeg om nieuwe ideeën op te doen en de gezellige sfeer op te snuiven. De DDW is nog te bezoeken tot en met aanstaande zondag 25 oktober. Ben jij al geweest? Wat waren jouw favoriete ontwerpers en als je nog gaat, wat wil jij zeker niet missen? Ik ben benieuwd naar je reactie!

Tags: