Lancering nieuwe IKEA catalogus 2016

It all starts with food

Door: Steven

Deze week was het zover: de nieuwe IKEA catalogus 2016 werd feestelijk gelanceerd. Als medewerker van IKEA food was ik samen met collega’s uitgenodigd en afgelopen dinsdag, een dag eerder dan de pers, gingen we op weg naar Diemen. Het event vond plaats bij Paviljoen Puur, dat ligt midden in het groen bij Fort Diemerdam. Alleen de locatie was al prachtig en je keek je ogen uit! 

Paviljoen Puur Paviljoen Puur Paviljoen Puur Paviljoen Puur

 

Onder het genot van een Zweeds drankje werd de nieuwe IKEA reclame van de campagne ‘Aandacht maakt alles mooier’ uitgezonden. Na een korte presentatie gingen we zelf op pad om het terrein te verkennen. In de vele voormalige bunkers werd de nieuwe collectie gepresenteerd en kon je nieuwe producten van IKEA Food proeven. Wat een leuke (en lekkere) dingen komen eraan! Wat te denken van frozen yoghurt (de lekkerste die ik ooit heb geproefd!) en fruitdrank als vervanger voor frisdrank. De gedekte tafels zagen er jaloersmakend uit. Het is maar goed dat Femke het niet in het echt heeft gezien, anders weet ik zeker dat het servies vervangen moet worden;-).

 

Sinnerlig collectie

Het is al een tijdje bekend dat de Britse ontwerper Ilse Crawford voor IKEA een collectie met kurk heeft ontworpen en tijdens het event was deze collectie natuurlijk te bewonderen. Kurk als materiaal voor meubels zul je wellicht denken – dat dacht ik ook hoor – maar ook deze keer blijft IKEA weer verrassen. Tafels, krukken, banken, tafellampen en onder andere onderzetters van kurk. Het resultaat is verbluffend. Het blijft bijzonder om te zien hoe kurk hierin wordt gebruikt. Naast dat het een ontzettend mooie collectie is, is het ook nog eens duurzaam. Want wist je dat kurk wordt gemaakt van boomschors en dat groeit weer aan, waardoor er dus geen bomen gekapt hoeven te worden? Femke is al helemaal fan van de collectie, ik moet er nog even aan wennen. Wat vinden jullie ervan?

De Sinnerlig collectie is nu in een beperkte oplage verkrijgbaar.

Sinnerlig collectie IKEA Sinnerlig collectie IKEA Sinnerlig collectie IKEA Sinnerlig collectie IKEA

Sittning collectie

In het kader van It all starts with food hoort daar natuurlijk ook een mooie tafelaankleding bij. De Sittning collectie bestaat uit servies, glazen, bestek, kandelaars en tafelkleden. Alles gemaakt van prachtige materialen: van massief acaciahout en marmer tot handgeblazen glas. De collectie is nu verkrijgbaar.

IKEA Sittning collectie IKEA Sittning collectie IKEA Sittning collectie

IKEA meets vintage

Bijna de volledige aankleding bestond uiteraard uit IKEA producten, maar er was ook gebruik gemaakt van vintage accessoires. Die wilde ik je natuurlijk niet onthouden.

De locatie was helemaal nieuw voor mij, maar wat een gave plek. Het zal niet als een verrassing klinken als ik zeg dat ik me in het Hollandse groen even in Zweden waande. Ik vond het een super leuke ervaring om er bij te zijn en ik kan niet wachten totdat de producten in de winkel en in het restaurant liggen.

Tags:

 1. Saskia

  6 augustus 2015 om 20:19

  Mooi verslag steven! En die sinnerlig collectie? Love it!

 2. Femke

  6 augustus 2015 om 23:03

  Dankjewel! Was een erg leuke dag! Groetjes, Steven

 3. Linda

  6 augustus 2015 om 22:14

  Leuk verslag! Servies ziet echt te gek uit. Ga zeker een kijkje nemen als de collectie in de winkel ligt:)

 4. Femke

  6 augustus 2015 om 23:03

  Ja, ik ben ook heel benieuwd! Kunnen keertje samen gaan? Groetjes, Femke

Laat een reactie achter