Urban Jungle: ook als je geen groene vingers hebt

Ik hou van de urban jungle trend! Hoe meer groen in huis, hoe beter! Verschillende soorten cactussen bij elkaar (het liefst ook in allemaal verschillende soorten potjes), groene planten of grote kamerplanten. Planten heb je wat mij betreft nooit te veel. Helaas heb ik geen groene vingers en houden planten het nooit lang vol bij mij. Te veel water, of juist te weinig? Direct in het zonlicht, of toch maar niet? En van tocht worden de meeste planten ook niet blij. Ik weet het wel, maar toch lukt het me niet en sterft de plant na een tijdje. Máár er zijn ook makkelijke planten voor binnen, waarbij het eigenlijk niet mis kan gaan. Zo kun je toch de urban jungle trend creëren!

Naast dat planten het interieur meteen opfleuren en sfeer geven, hebben ze nog een belangrijke eigenschap. Ze zuiveren namelijk de lucht en zorgen voor een goede luchtkwaliteit. Het wellicht bekende plantje van Ogreen, de clean machines, speelt hier goed op in. In mijn enthousiasme kocht ik deze, maar helaas; het heeft niet lang geduurd of het werd een enkeltje groenbak.
Dat bracht mij op het idee om op zoek te gaan naar makkelijke (lees: weinig onderhoud) planten voor in het interieur. Ik zal niet ingaan op het onderhoud en de verzorging van de planten;-). Daarvoor kun je het beste advies aan iemand met groene vingers vragen.

Monstera Monstera2 Varen Sanseveria Palm

CactussenFoto’s: Monstera 1, Monstera 2, Varen, Sanseveria, Palm, Cactus

Mis ik nog een plant die thuishoort in het rijtje ‘makkelijke planten’, of heb jij de ultieme tip voor mij om langer van een plant te genieten? Ik hoor het graag!

Tags:

 1. Linda

  19 april 2016 om 10:19

  Hoi Fem,
  Echt te grappig, ik heb al die planten die jij noemt in huis staan want dit zijn de enige die het bij mij overleven.
  Vroeger was ik niet zo van de planten maar nu vind ik het een onmisbaar element in het interieur! x
  P.s ogreen leuk concept

 2. sammie

  10 mei 2016 om 15:20

  Ik heb sanseveria’s en cactus planten en ze zijn beide super makkelijk, easy om in leven te houden en ook nog eens super leuk 🙂

Laat een reactie achter