Viva la Vintage

Samen met Steven ben ik mede-eigenaar van Viva la Vintage en verkoop ik vintage meubels en woonaccessoires. Ik stuit vaak op de meeste unieke, mooie en soms te lelijke – wat het tegelijkertijd ook weer mooi maakt – ouderwetse vondsten. Om ervoor te zorgen dat deze spullen niet verloren gaan en omdat er ontzettend veel liefhebbers van vintage spullen zijn, gaat dinsdag 1 september de Viva la Vintage webshop open!

Het verzamelen is mij met de paplepel ingegoten. Met een moeder die wekelijks rommelmarkten afstruint en een huis vol prachtige vintage spullen heeft, was het voor velen geen verrassing dat ook ik deze smaak (mijn broer zou het een tik noemen) heb overgenomen. Uren kan ik op markten afstruinen naar het perfecte kastje, jaren zestig krukje of kleurrijk vaasje. Het zoeken, afdingen en thuis een mooi plekje geven, is echt een sport voor mij. Helaas begint het appartement steeds voller te raken (ik roep al weken dat we nu echt op zoek moeten naar een groter huis) en ontstond het idee om de spullen te gaan verkopen. Zo gezegd, zo gedaan en niet veel later zijn de voorbereidingen voor de webshop in volle gang.

Viva la Vintage

Op Instagram kun je Viva la Vintage al volgen en kennismaken met de producten, maar alle producten moeten ook gefotografeerd worden voor op de website. Afgelopen zaterdag was het zover: de fotoshoot van Viva la Vintage. We hebben de woonkamer omgebouwd tot fotostudio en alle 239(!) producten die we op voorraad hebben, gefotografeerd. Voor Instagram maken we sfeerfoto’s zodat je de toepassingen van een product kunt zien, maar op de website willen we graag vrijstaande afbeeldingen hebben zodat je het product goed kunt bekijken. We hebben daarom een groot wit doek gekocht wat we als achtergrond hebben gebruikt, zodat het makkelijker is om de afbeelding naderhand te bewerken en het product vrijstaand te maken.

’s ochtends om zeven uur ging de wekker en hebben we de bank en salontafel aan de kant geschoven en plaatsgemaakt voor het achtergronddoek. Dit is maar liefst 2,75 lang en ik weet dat we niet zo groot wonen, maar het paste er maar net in! In het begin was het even zoeken naar de juiste positie om de foto’s te nemen, maar uiteindelijk is het gelukt en zag onze fotostudio er zo uit:

Fotostudio

Professionele fotografen zullen vast moeten grinniken bij het zien van deze foto. Ik moet zelf ook nog steeds lachen als ik het terug zie, maar het werkt wel! Ik maakte de foto’s en Steven zette alle producten klaar. Na – voor mijn gevoel – wel honderd camera’s te hebben gefotografeerd was ik er al een beetje klaar mee, maar er stonden nog een paar erg mooie exemplaren te wachten. Plus alle andere producten die ook nog moesten.

Fotoshoot Viva la Vintage

Het doel was om alles in één dag te fotograferen zodat we niet het hele weekend in een ‘verbouwing’ zaten en het is gelukt! ’s Avonds om negen uur ploften we moe maar voldaan op de bank neer en konden we geen boe of bah meer zeggen. It’s a wrap!

Fotoshoot Viva la VIntage

Nu nog alle foto’s bewerken…. Gelukkig gaat Steven dat doen. Ja, we hebben de taken eerlijk verdeeld! haha.
Nog 22 dagen te gaan. Waar zijn we aan begonnen? 😉

Tags:

  1. Linda

    11 augustus 2015 om 19:51

    Leuke sneak preview!! Spannend het aftellen is begonnen:)

  2. Hennie Beemer

    12 augustus 2015 om 17:32

    Mooi geschreven ben benieuwd naar de website

Laat een reactie achter