Handlettering workshop op H2O festival

Afgelopen zondag bracht ik samen met Steven een bezoekje aan het H2O festival in Helmond. Dit is een festival waar muziek, lekker eten en workshops centraal staan. In de groene omgeving van het prachtige kasteel was er genoeg te doen en te beleven.

De reden van ons bezoek aan H2O was een workshop handlettering van Karlijn van de Wier. Ik vind handlettering erg mooi en inspirerend en was al langer op zoek naar een (betaalbare) workshop om dit te leren. Karlijn volg ik al een tijdje op Instagram en toen daar de workshop werd aangekondigd, aarzelde ik geen seconde en meldde ik me aan. Het leek Steven ook leuk om te doen, dus we gingen gezellig met z’n tweeën.

 

Deze kleurrijke aankleding op het festival geeft je meteen een vrolijk gevoel.

H2O

Hoe leuk is deze vintage Citroën bus? Hebben!

H2O

Het festival werd georganiseerd in de kasteeltuin en kleurrijke caravans en foodtrucks sierden het terrein. Er werd gedanst, muziek gespeeld, theater gemaakt, maar je kon zelf ook actief aan de slag. Zo kon je een muziekinstrument maken, maar dus ook een handlettering workshop volgen.

Femke - Be Blooming

Aan de slag

Karlijn legt alles heel duidelijk uit, geeft voorbeelden en dan is het voor ons tijd om aan de slag te gaan. Het lijkt zo makkelijk, maar wanneer ik zelf mijn eerste letters op papier zet (mijn eigen naam, hoe origineel!) vind ik het nog best moeilijk.

Ik kijk om mij heen en zie hoe de rest het er van afbrengt, kijk naar mijn eigen gekriebel, ondertussen wordt het steeds drukker met mensen die komen kijken en ik word er een beetje zenuwachtig van. Karlijn legt uit dat je juist niet moet gaan nadenken en je gedachtes los moet laten. Je moet in een flow komen en gewoon gaan schrijven. Het lukt me niet om in de flow te komen, maar ik vond het wel erg leuk om te doen en ik ga zeker thuis nog een keer rustig aan de slag. Wie weet breng ik het er dan beter vanaf.

Handlettering

Steven gaat helemaal op in het moment en maakt ‘even’ een prachtige uiting voor Viva la Vintage. Kan zo het lijstje in, toch?

Tags:

  1. Lieke

    25 september 2015 om 20:55

    Leuke blog Femke met mooie foto’s! Was een leuke dag he! Mooi eindresultaat van Steven!

  2. Monique | WritingMonique

    26 september 2015 om 09:55

    Zo leuk! Van de versiering word je inderdaad meteen vrolijk!

Laat een reactie achter