DIY: Ikea Besta tv-meubel met houten plank

Ikea meubels zijn uitermate populair. Ze zijn vaak praktisch en betaalbaar. Maar soms ben je net op zoek naar wat anders. Dat hadden wij ook met de zoektocht naar een tv-meubel. Alle soorten en maten kwamen in onze zoektocht voorbij. Met of zonder poten, vintage of nieuw, houtkleur of wit. Het was het allemaal net niet. Totdat ik het Ikea Besta tv-meubel zag en dan vooral de mogelijkheden om dit aan te passen en te personaliseren. Wij kozen ervoor om een houten plank toe te voegen. In deze DIY laat ik je zien hoe je een Ikea Besta tv-meubel met houten plank maakt.

ikea besta tv-meubel wit met houten plank

Ik liet je in een eerdere blog al eens zien hoe je heel gemakkelijk het Ikea Besta meubel een persoonlijke twist kan geven door de bovenkant te beplakken met folie in een marmerlook. Wij kozen ervoor om een houten populieren multiplex plaat (gekocht bij de bouwmarkt) op het Besta meubel te leggen. En zie hier het resultaat: een Ikea Besta tv-meubel met houten plank. Een eigentijds en persoonlijk tv-meubel.

ikea besta tv-meubel met houten plank

Let’s begin!

We hebben helemaal geen witte meubels in ons huis, maar  juist voor het tv-meubel waren we op zoek naar een wit meubel. Een tijdloos model dat rustig oogt, maar toch sfeer uitstraalt. In onze woonkamer waar de kleuren bruin en groen en eikenhouten meubels elkaar afwisselen, besloot ik dat wit voor rust zou gaan zorgen. Maar een compleet wit meubel vond ik al snel saai. Het Ikea Besta tv-meubel is een modern model dat zowel staand als hangend gemonteerd kan worden, het bied veel opbergmogelijkheden en snoeren kun je onzichtbaar wegwerken door de opening aan de achterkant. Ikea heeft talloze mogelijkheden om het Besta tv-meubel samen te stellen in diverse maten en kleuren. Wij kozen voor het meubel van 180x40x38 cm met mat witte deurtjes. Vergeet ook vooral het drukbeslag niet! Om het tv-meubel een eigen uitstraling te geven, hebben we er een houten populieren multiplex plaat opgelegd. Deze ligt er los op en blijft goed liggen. Eventueel kun je de plank met een beetje kit vastmaken.

diy ikea besta tv-meubel met houten plank ikea tv-meubel besta wit met houten plank

Met een kleine aanpassing heb je direct een eigentijds meubel in huis staan. Ik heb nog het idee om er leren handgreepjes op te monteren, maar daarover zijn we nog in discussie. Wordt vervolgd…

Tags:

 1. Linda

  23 januari 2017 om 10:19

  Hij is mooi geworden, leuk dat jullie je eigen touche aan hebben gegeven!

 2. Femke

  23 januari 2017 om 17:39

  Ja, zo wordt een Ikea meubel toch persoonlijk! Maar alle credits voor jou: want ik heb het idee bij jou afgekeken!

 3. Rachel Kromdijk

  23 januari 2017 om 17:32

  wauw hij ziet er prachtig uit zeg!

 4. Femke

  23 januari 2017 om 17:38

  Dankjewel! En eigenlijk heel simpel hè 🙂

 5. Tamara

  28 januari 2017 om 18:28

  Heel mooi!! Deze klus staat bij mij ook op het programma. Prachtig! Was het makkelijk te monteren? En waar hebben jullie de houten plank vandaan?

 6. Femke

  29 januari 2017 om 11:06

  Ja, het is super makkelijk te monteren! De houten plank komt van Karwei (tip: laat het daar gratis op maat zagen!) en ligt er los op. Dat gaat prima. Eventueel kun je de houten plank met wat kit nog vastmaken. Succes!

 7. Saskia

  29 januari 2017 om 12:45

  Oh wat een leuk idee, thanks voor de tip!

Laat een reactie achter