Hotspot: De Brandweerkantine Maastricht

Lekker eten, borrelen en nieuwe hotspots ontdekken. Ik hou ervan! Onlangs was ik in Maastricht bij De Brandweerkantine en dat is er eentje die zeker in het rijtje ‘hotspots’ thuishoort. Een rustige plek in het centrum, met een ontspannen sfeer en ingericht met vintage meubels. Ook het eten is heerlijk – niet geheel onbelangrijk.

De Brandweerkantine bar

De Brandweerkantine was voorheen (je raadt het nooit) een brandweerkazerne. In een zijstraatje van het centrum vind je de kazerne die is omgetoverd tot hip restaurant/werkplaats/ontmoetingsplaats. Wat meteen bij binnenkomst opvalt is de hoeveelheid ruimte en licht binnen. Daarnaast trekken de formica stoelen en tafels, vintage fauteuils en opvallende dressoir meteen mijn aandacht. Ook de bar met witte tegeltjes en opvallende lampen is een eyecatcher. Buiten aan de voorkant van het gebouw is een terras en doordat het geen doorlopende straat is, zit je er heerlijk rustig.

De Brandweerkantine vintage hoekje

 

Terras De Brandweerkantine

De eigenaren van De Brandweerkantine hebben ook Café Zondag in de hippe wijk Wijck. Het is aan hen dus wel toevertrouwd om iets om te toveren tot een leuke plek. En dat is meer dan gelukt! Op de begane grond vind je de ‘kantine’ die dienst doet als restaurant. Maar het industriële pand is meer dan alleen een restaurant. Ook vind je er multifunctionele ruimtes die te huur zijn en op de eerste verdieping werkruimtes en studio’s voor creatievelingen.

Borrelhapjes

Op de menukaart staan diverse voor- hoofd- en nagerechten, maar ook borrelhapjes. Ik was er op een zomerse dag en altijd als ik in Maastricht ben heb ik een vakantiegevoel. Het oude stadscentrum heeft ontzettend veel sfeer. Op het terras van De Brandweerkantine besloten we in de vakantie-/zomersfeer te blijven en kozen we vooraf voor verschillende borrelhapjes. Dat werd een bordje met manchego, serranoham & dolmades en Spaanse geitenkaas met selderiezout.

Daarna deelden we twee voorgerechten. We kozen voor de Kleine salade met sardientjes, pijnboompitten, witte bonen, dragon en veldsla en voor de Groene asperges, lamsoor met citroenolie en mouse van blue stilton en crème fraiche.  Dat was zo lekker dat ik er pas aan dacht om een foto te maken toen het al op was 😉

De Brandweerkantine heeft wat mij betreft alles voor een gezellig avondje of een uitgebreide lunch. Ben jij er al eens geweest?

Tags:

 1. Linda

  30 mei 2016 om 21:05

  Leuke tip en mooie hotspot, als ik in Maastricht ben ga ik er zeker eens langs!

 2. Angelina

  10 juni 2016 om 12:17

  Leuke hotspot!! Ga ik onthouden voor als ik in Maastricht ben. 😉

 3. Kim

  5 augustus 2016 om 12:20

  Leuke tip! Als ik in Maastricht ben ga ik hier zeker naartoe. Tnx! xoxo

Laat een reactie achter