Kleur van het jaar 2017: Flexa Denim Drift

Denim Drift is de kleur van het jaar 2017. Elk jaar wordt er een thema samengesteld voor de nieuwe ColourFutures 2017. Dit is een door Flexa jaarlijks terugkerend onderzoek naar kleurtrends. Dit jaar heet het thema ‘Life in a new Light’ en de kleur van dit jaar is Denim Drift. “Een aangenaam, tijdloos, veelzijdig grijsblauw dat afhankelijk van hoe je het toepast er steeds weer anders uitziet”, aldus Flexa. Ik ben blij verrast met deze kleur en sta al bijna met de kwast in mijn hand klaar om de muur een likje verf te geven!

Denim Drift wordt ook wel de opvolger van de immens populaire Early Dew genoemd. Dat snap ik! Ik was (en ben nog steeds) helemaal fan van Early Dew. De zachtgroene kleur past in ieder interieur en zorgt voor sfeer en warmte. Ik heb deze kleur zelfs als inspiratie gekozen voor de huisstijl van Viva la Vintage. Maar ik moet ook bekennen dat ik wel een beetje klaar ben met Early Dew. Bijna in iedere woonkamer prijkt deze kleur op de muur. Tijd voor iets nieuws!

Denim Drift kleur van het jaar-2017-2
“Blauw is de kleur die we elke dag tegenkomen. Denk aan de lucht en de kleding die we dragen. En dit jaar wordt het ook de kleur van onze muren. Denim Drift is de must-have kleur van 2017. Het zal fantastisch staan op jouw muren!”, aldus Heleen van Gent, Creative Director Global Aesthetics Center.

Denim Drift kleur van het jaar 2017
Waar okergoud – de kleur van 2016 – voor velen misschien iets te gewaagd was, verwacht ik dat Denim Drift nog wel eens een echte hit gaat worden. Het is een toegankelijke, warme kleur die erg goed te combineren is. Wacht dacht je van deze blauwgrijze kleur in combinatie met goud?

Denim Drift in combinatie met goud

Voor onze nieuwe woonkamer hebben we een tijd terug de keuze gemaakt om één muur (en deur) groen te verven. De verf staat al klaar op zolder. In combinatie met een grijze bank (deze moesten we nog vinden) en lichtgrijze houten vloer leek het me prachtig. En nog steeds, maar een twijfelkont als ik ben, was ik er nog niet voor de volle 100 procent over uit. Daarnaast hebben we ondertussen ook ons oog laten vallen op een bruine bank. De zachtblauwe grijze Denim Drift kleur zag ik eens op Pinterest op een woonkamermuur en ik was eigenlijk direct verkocht. Toen dinsdag 6 september 2016 de kleur van het jaar 2017 Denim Drift bekend werd gemaakt wist ik het zeker; die komt op de wand!

denim-drift-kleur-van-het-jaar-2017-3

Denim Drift is stoer, fris en toch ook warm. Je kunt er alle kanten mee op. Wat vind jij van de nieuwe kleur van 2017?

Afbeeldingen: 1, 2, 3, 4

Tags:

 1. Sanne

  10 september 2016 om 11:53

  loveit! <3 echt een hele mooie kleur!

 2. Angelina

  13 september 2016 om 13:41

  Supermooi! Ik zie het steeds vaker, heel gaaf.

 3. linda

  5 oktober 2016 om 14:55

  De kleur staat echt heel mooi bij jullie!

Laat een reactie achter