Interieurtrends 2016

Felle kleuren, natuurlijke materialen, contrasten en de natuur als inspiratiebron. Dit zijn de grootste invloeden die in de interieurs in 2016 te zien zullen zijn. Met okergoud als dé kleur wordt het een kleurrijk jaar. Love it!

Op showUP 2016 verzorgde Perscentrum Wonen een lezing over de interieurtrends. De grootste verandering in de interieurs is dat er steeds meer kleur aanwezig is. We komen uit een grijze periode en de afgelopen jaren zagen we al steeds meer dat de zachte pasteltinten in opkomst waren, maar dit jaar mag het uitbundiger. Yes! Ik hou van kleur! In de slaapkamer is één muur volledig geel geverfd, de welbekende Early Dew van Flexa prijkt in de woonkamer op een muur en met een groene buffetkast als eyecather hoef ik je niet te vertellen hoe blij ik ben met deze trend! De belangrijkste kleur van 2016 is okergoud. Deze warme kleur past perfect bij de koelere tintent als groen en blauw.

okergoud-kleur-van-2016

Niet alleen als kleur is okergoud aanwezig. Goud is helemaal in opkomst. Zagen we vorig jaar veel koper, neemt goud het dit jaar over. Goud heeft een glans een glinstering en zorgt voor een luxe uitstraling én gevoel.

Okergoud

Urban jungle

Een interieur vol met planten, klein of groot dat maakt niet, groen is niet meer weg te denken. Vorig jaar zagen we de urban jungle trend opkomen en ook dit jaar is deze trend nog steeds erg hot.

Urban jungle Urban jungle2

 

De natuur vormt sowieso een grote inspiratiebron voor ontwerpers. Natuurlijke materialen als klei worden gebruikt. Bloemen worden gedroogd en ingelijst. Lisanne van de Klift heeft daar een originele DIY van gemaakt.

Lisanne van de Klift

Contrast

Niet alleen contrasten in kleur gaan we zien, maar ook in materialen of vormen. Er wordt geëxperimenteerd met verschillende materialen. Glas wordt gecombineerd met warme materialen als hout. Of metaal met hout. Keramiek met glas. Sowieso is er veel glas te zien. Het zorgt voor een sprankeling in je interieur!

Glas stijlvolstylingBron foto: Stijlvolstyling

Welke interieurtrend spreekt jou het meeste aan?

Tags:

  1. Linda

    22 februari 2016 om 12:06

    Mooi dat er eindelijke weer een beetje geverfd wordt! Mooi kleurtje op de muur daar wordt iedereen toch vrolijk van. Verder hou ik van planten, hoe meer hoe beter!

Laat een reactie achter