Social Media Lie Tag

Ik ben verslaafd aan Instagram – ja, ik geef het gewoon toe. Wanneer ik met vriendinnen ga eten, wachten ze al standaard met aanvallen totdat ik een mooie foto heb gemaakt. Dat het dan wat langer duurt, want er moeten natuurlijk altijd meerdere foto’s worden gemaakt voor dé foto erbij zit, nemen ze voor lief. Maar dat niet alleen. Kom ik terug van de markt voor mijn wekelijkse bosje bloemen style ik eerst alles leuk bij elkaar voordat ik een foto maak. Voor Viva la Vintage idem dito. Ook daar wil ik het perfecte plaatje laten zien. Maar ik blijf wel altijd dichtbij mijzelf. Ik zal nooit dingen op de foto zetten die niet bij mij passen en niet mijn smaak zijn, maar toevallig wel in zijn. En af en toe plaats ik een foto die de werkelijkheid vertelt en niet het perfecte plaatje weerspiegelt. Herkenbaar?

Femke - Be Blooming

Op internet gaat de Social Media Lie Tag rond. Ik kwam deze tegen op Styleguide en de tag is bedacht door Wolferien en gaat voornamelijk over Instagram en ik vond het leuk om deze tag in te vullen. Want hoe eerlijk ben ik op social media?

Femke - Be Blooming

Hoeveel foto’s maakte je voordat je je laatste foto op instagram deelde?

Dat viel mee. Binnen twee foto’s had ik het juiste plaatje gevonden. En dat is snel voor mij haha.

Plaats je foto’s van gezelligheden die helemaal niet zo gezellig zijn? 

Nee, dat doe ik nooit. De foto’s die ik plaats staan dichtbij mij en ik zal nooit doen alsof het gezellig is terwijl er in werkelijkheid niets aan is.

Style jij hoekjes voor de foto terwijl de rest van je huis een puinhoop is? 

Zonder twijfel ja! Je wilt natuurlijk het beste van jezelf laten zien. Dus als ik een foto van mijn huis maak, zorg ik wel dat het er tiptop in orde uitziet.

Viva la Vintage - Be Blooming Viva la Vintage - Be Blooming

Plaats je wel eens foto’s waar jezelf heel leuk opstaat, maar anderen uhm… niet zo charmant?

Uhh dat is een lastige. Natuurlijk kijk je altijd eerst naar jezelf hoe je op een foto staat en dan pas naar de rest. Maar als anderen niet willen dat de foto wordt geplaatst, plaats ik deze ook niet.

Plaats je wel eens prachtige foto’s van heerlijk uitziend eten, inclusief lovende hashtags, dat eigenlijk gewoon niet te eten is, zo vies?

Nee! Mijn foto’s mogen dan van te voren doordacht zijn waarbij de foto vanuit de juiste hoek wordt gemaakt om zo het mooiste plaatje te creëren, maar ik plaats geen foto’s van eten dat niet smaakt en waarbij ik doe alsof het heerlijk is.

Piet Hein Eek - Be Blooming

Complimenteer je je social media vrienden wel eens terwijl je er eigenlijk helemaal niets van meent?

Nee, dat doe ik nooit. Als ik een reactie plaats ben ik altijd eerlijk. Ik hoop dat anderen dat ook bij mij doen. Een lovende reactie plaatsen waar je geen woord van meent, past totaal niet bij mij.

Aan welke social media lie maak jij je nog meer schuldig? 

Ik plaats soms foto’s die al wat langer geleden zijn gemaakt. Dan zie ik iets en denk ik ’dat is een mooi plaatje om vast te leggen’ en vergeet ik het vervolgens te plaatsen. Als ik de foto dan later tegenkom, plaats ik deze alsnog.

En zeg eens eerlijk, hoe gedraag jij je op social media? Doe je alles voor de perfecte foto, of deel je ook de minder mooie exemplaren?

Tags:

  1. Angelina

    21 december 2015 om 18:15

    Leuke tag! Ik moet zeggen dat ik Instagram de laatste tijd alleen maar gebruik om de laatste updates van mijn blog te delen.. Voor mijn gevoel moeten die foto’s gewoon mooi, helder én vooral licht zijn haha.. Sinds kort heb ik ook snapchat, daar deel ik veel sneller een foto, daar hoeft het niet zo perfect. 😉

  2. Femke

    21 december 2015 om 22:06

    Dat gevoel herken ik wel! Toch probeer ik op Instagram ook steeds sneller een foto te plaatsen en er niet te veel over na te denken. Snapchat heb ik bewust nog niet. Anders moet ik nog meer bijhouden;) haha.

Laat een reactie achter