Terugblik 2015: start van Viva la Vintage en Be Blooming

De feestdagen liggen alweer achter ons – hopelijk heb je fijne kerstdagen gehad! – en het einde van 2015 nadert nu heel snel. 2015 begon niet veel anders dan andere jaren en ik had in januari nooit kunnen dromen dat ik samen met Steven in de zomer een eigen bedrijf zou beginnen, een blog zou starten én van baan zou veranderen. Het kan raar lopen! 2015 was een bewogen jaar dat ik niet snel zou vergeten. Kijk mee in mijn terugblik van 2015.

FeelGood Market

Woensdag 14 januari begon ik samen met Steven het instagramaccount Viva la Vintage waarop we vintage spulletjes, waar ik zelf geen plek meer voor had, gingen verkopen. Het instagramaccount begonnen we heel spontaan, maar al snel verkochten we de eerste spullen en groeide het aantal volgers. Het was ontzettend leuk om mensen blij te kunnen maken met spullen waar ik niks meer mee deed. Maar de groeiende vraag naar unieke, vintage spullen nam toe en dus besloten we ook zelf op zoek te gaan naar deze producten. In juni schreven we ons vervolgens in bij de Kamer van Koophandel, zetten we een ontwerpbureau aan de slag voor de webshop en 1 september ging de Viva la Vintage webshop online. Wauw, we hebben gewoon een eigen webshop! Als je me dat begin 2015 had verteld, had ik je vierkant uitgelachen. Ik heb wel altijd de ambitie gehad om iets voor mezelf te beginnen waar ik mijn creativiteit in kwijt zou kunnen en mezelf zou kunnen ontwikkelen als ondernemer en zo zie je maar weer, op het moment dat je er totaal niet mee bezig bent komt het op je pad!

Hoe de start van Viva la Vintage ging, kun je in deze artikelen lezen:

Viva la Vintage webshop

De start van Viva la Vintage

Fotoshoot Viva la VIntage

Voorbereiding van de webshop

Viva la Vintage Amiens

Op inkoop in Frankrijk

De webshop is nu een aantal maanden online en de vintage camera’s en landkaarten zijn ongetwijfeld favoriet bij onze bezoekers. We zijn dan ook druk met het bijhouden van de shop, het struinen naar unieke spullen en het verkopen van onze spullen op markten. Zo staan we vaak op de FeelGood Market in Eindhoven en dit is ontzettend leuk om te doen. Ook in 2016 willen we weer op een aantal markten gaan staan.

Met trots kijk ik terug op mijn blog die ik dit jaar ben gestart. Schrijven is mijn passie waar ik ook mijn werk van heb gemaakt, maar ik vind het ook heel erg leuk om zelf dingen te creëren en voor een eigen publiek te schrijven. Ik kon allerlei redenen bedenken om geen blog te starten, maar heb het toch gedaan! Ik had het voornemen om twee keer per week een blog online te plaatsen, maar dat was in combinatie met een (nieuwe) fulltime baan en Viva la Vintage iets te veel van het goede. Nu wil ik één keer per week op maandag een nieuwe blog posten. De blogs waar ik het meeste trots op ben, zijn toch wel mijn tips voor Eindhoven en Valencia. Dit soort blogs wil ik in 2016 dan ook meer gaan schrijven.

Restaurant Mood

Zo, dat was mijn jaar in vogelvlucht. Het was een druk jaar waarin veel is gebeurd. Ik hoop in 2016 op dezelfde voet verder te kunnen gaan en Viva la Vintage en mijn blog verder te kunnen uitbouwen. Ik eindig dan ook met het best gelezen artikel van 2015:

FeelGood Market

Een verslag van de allereerste FeelGood Market waar ik met Viva la Vintage stond. De energie en het enthousiasme spat er van af. Dat is waar ik het voor doe en blij van word!

Tags:

 1. Angelina

  28 december 2015 om 20:10

  De webshop is erg leuk en wat fijn dat het zo goed gaat!! Op naar nog zo’n top jaar 🙂 Alvast een hele fijne jaarwisseling!

 2. Femke

  29 december 2015 om 09:52

  Dankjewel! Leuk om te horen:) Ik wens jou ook alvast een fijne jaarwisseling!

 3. Linda

  29 december 2015 om 01:12

  Wat er in een jaar niet kan gebeuren! Ga zo door?

 4. Monique | WritingMonique

  31 december 2015 om 10:32

  Wat ongelooflijk leuk! En wat een leuke spulletjes zeg!

Laat een reactie achter