Viva la Vintage: hoe het begon

De Viva la Vintage webshop met vintage meubels en woonaccessoires is nu ruim een maand online, maar samen met Steven ben ik al langer bezig met Viva la Vintage. Dat begon op een regenachtige zondag in januari en we hadden toen nooit durven dromen dat we ruim een halfjaar later een webshop zouden openen!

Viva la Vintage

Ik hou van vintage spullen en struin graag rommelmarkten af om unieke vondsten te vinden. Steven was er in het begin minder van gecharmeerd dus ging ik vaak met mijn moeder of een vriendin op pad. Tot die ene zondag in januari. Steven was geopereerd aan zijn knie en zat al een week binnen en wilde er even tussenuit. Er was weinig te doen op deze regenachtige dag en we konden ook niet heel veel doen, omdat Steven op krukken liep. Hij stelde voor (uit zichzelf, ja echt!) om naar een rommelmarkt te gaan. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen en samen gingen we op pad. We zagen zoveel leuke spulletjes en hadden de auto op de terugweg echt helemaal bomvol zitten dat ik thuis bij aankomst ook meteen een beetje spijt kreeg van mijn aankopen. Waar moest ik alles laten? Ik besloot om eens kritisch naar mijn spullen te gaan kijken en wat dingen te gaan verkopen op Marktplaats.
Dit was de buit. Let niet op de kwaliteit van de foto!

Viva la Vintage

De woensdag erop (ik vergeet zulke details nooit) kwam Steven met het idee om de vintage vondsten op Instagram te gaan verkopen. De naam Viva la Vintage hadden we snel bedacht en voelde meteen goed en een account was in nog geen minuut gemaakt. We wilden niet alleen het product op de foto zetten, maar een leuke sfeer en setting creëren, zodat het product ook het mooiste tot zijn recht komt.

Dit waren de eerste foto’s die we maakten. We waren nog een beetje zoekende naar de stijl en ik zie een groot verschil met de foto’s die we nu maken. In het begin verdeelden we het maken van de foto’s nog, maar nu doe ik dit vooral alleen. Ik merk dat ik toch net naar andere dingen kijk dan Steven en op andere dingen let.

foto 5 Vintage camera Vintage rotan stoelEmailleViva la Vintage

Na een tijdje gingen we steeds meer verkopen, we kregen zoveel leuke reacties op onze producten en we ontvingen zelfs mailtjes of we bepaalde producten hadden. We wilden het graag professioneler gaan aanpakken en besloten daarom om een webshop te openen.

Fotoshoot Viva la VIntage

Hoe de voorbereiding voor de Viva la Vintage webshop verliep, kun je hier teruglezen. En nu is de webshop gewoon alweer een maand open! Het is voor ons echt een droom die is uitgekomen en ook al is het vaak hard werken en flink aanpoten, (we hebben allebei ook nog gewoon een fulltime baan) we halen er zoveel energie uit dat het dubbel en dwars waard is! De lieve mensen die we hebben mogen ontmoeten en de leuke reacties die we krijgen zijn onbetaalbaar en daarnaast leren we er ook ontzettend veel van!

Volg je Viva la Vintage al op Instagram? We plaatsen elke dag een foto van een vintage product dat we uitlichten. Ik ben benieuwd naar je reactie!

Tags:

 1. Linda

  8 oktober 2015 om 22:27

  Dat jullie nog vele jaren mooie spulletjes mogen verkopen! 🙂

 2. Colinda

  8 oktober 2015 om 23:01

  Als styliste zijnde moet ik zeggen dat ik de foto’s van Steven eigenlijk wel erg mooi vond!

 3. Femke

  9 oktober 2015 om 07:28

  Dat zal hij leuk vinden om te horen!

 4. Lonneke

  9 oktober 2015 om 11:06

  Leuk zeg! Ik hou ook erg van dit soort spullen. Ga snel eens rondsnuffelen in jullie webshop.

 5. Femke

  9 oktober 2015 om 14:21

  Wat leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Laat een reactie achter